௫ Activitat 3.








El medi intern i el sistema circulatori limfàtic.


Després d'haver llegit els apartats de el llibre (sobre aquest tema), respondere a les següents qüestions:

௫ Què és el medi intern? De quins líquids està format? Quina funció tenen aquests líquids?
El medi intern són els líquids que banyen les cèl·lules del nostre cos, també fa de mediador entre la sang i les cèl·lules. 

Està format per:
௫ Sang: S'encarrega de transportar l'oxigen i els nutrients per tot l'organisme i recollir les substàncies de rebuig.
௫ Limfa: S'encarrega de recollir l'excés de líquid que envolta les cèl·lules(després el retorna a la sang), també transporta els greixos.


 Quines són les funcions del sistema circulatori limfàtic? Per què quan tens una infecció el metge et toca pel voltant de les orelles i el coll? Què són les amígdales? Quina relació tenen amb aquest sistema?
El sistema circulatori limàtic s'encarrega de recollir el líquid que s'acomula al voltant de les cèl·lules i el retorna a la sang, té una altre funció, transporta els greixos que s'absorbeixen a l'intestí i a més, forma part del sistema de defensa del nostre organisme.

La raó de per què el metge ens toca el coll i les orelles a l'hora de detectar una infecció és perquè allà mateix es troben els nostres glandis limfàtics, quan s'inflamen és signe que hi ha una infecció.

Les amígdales són masses de teixit que es troben a la gola, una a cada costat. Formen part de sistema limfàtic (acompanyades pels adenoides), aquestes atrapen els gèrmens que entren principalment per la boca i el nas.




ADEU!




Comentarios

Entradas más populares de este blog