௫ Activitat 8.









L'aparell reproductor masculí.




Aquí trobaràs l'explicació de les funcions de les diferents parts de l'aparell reproductor masculí, el nom del procés de la formació dels gàmetes masculins i de què està format el semen.


௫Quina funció tenen les diferents parts de l'aparell reproductor masculí?

௫Penis: És l'organ copulador i s'encarrega de, a través de la uretra, expulsar de el cos tant l'orina com l'esperma. Té ereccións quan els vasos sanguinis es dilaten i s'omple de sang.

௫Testicles: produeixen els espermatozoides i també hormones, entre les que es troba la testosterona. La temperatura és 2ºC inferior a la corporal.


௫Prepuci: és una capa de pell suau, mòbil, elàstica i autolubricant que envolta el penis amb la intenció de protegir i cobrir el gland.

௫Gland: la seva funció és de retreure i estirar el prepuci.

௫Escrot: té la funció de mantenir la temperatura dels testicles a un nivell ideal perquè es produeixin, es conservin i madurin adequadament els espermatozoides.

௫Pròstata: té com a funció produir semen. Està travessada per la uretra, que connecta la bufeta amb l'exterior a través de l'penis, i permet evacuar l'orina.

௫Conductes deferents: connecten l'epidídim amb els conductes ejaculadors intermediant el recorregut de l'semen entre aquests.

௫Uretra: és el conducte tubular mitjançant el qual la bufeta elimina l'orina a l'exterior però també transporta el semen durant l'ejaculació.

௫Vesícules seminals: s'encarrega de crear el semen.

௫Epidídims: són transport, emmagatzematge i maduració dels espermatozoides.


௫Glàndules de Cowper: segregar un líquid que lubrica i neutralitza l'acidesa de la uretra abans del pas de l'semen en l'ejaculació ajudant que si arribessin a entrar dins de la vagina, poguessin desplaçar-se a la recerca de l'òvul.

௫Glàndules genitals: és la de reproduir els espermatozoides i les hormones sexuals responsables de el desenvolupament.



௫Com es diu el procés de formació dels gàmetes masculins?
El procés rep el nom d'espermatogènesi. 
Es desenvolupa en diverses fases:

௫Proliferació: els espermatogonis es formen en les parets dels túbuls seminífers on hi ha cèl·lules germinals que es divideixen.
௫Creixement: els espermatogonis creixen i es transformen en espermatòcits.
௫ Maduració: els espermatòcits es divideixen i donen lloc a altres cèl·lules, les espermàtides.
௫Diferenciació: les espermàtides canvien i finalmemt donen lloc als espermatozoides.

௫De què està format el semen?
El semen té un  10%  de espermatozoides i un 90% de plasma.



Has arribat al fi d'aquesta publicació.





ADEU!







Comentarios

Entradas más populares de este blog